Friday, August 16, 2019

an update to how "sundance" turned out

Our back deck that we affectionately nicknamed "Sundance" during the building process since it sure started looking more lodge-like than the simple-modern we were going for in the designing process.  But this is what we ended up with and we LOVE it.
I'm not sure the last time I talked about how we managed to transform it on this blog.  I know I talked about it back HERE, and again HERE, but maybe there was a time after that?  I don't know.  But we managed to get here with the ceiling:
We cut out the extra beams that went up diagonally here so that it had a more simple look:

...and we got busy with stucco paint colors:

...and picking stone for the pillars:
I didn't want this to look "cave-like" and dark, so we were trying to brighten it up any way we could get it.
Thought about this look, but it didn't feel quite right...

So we decided on a white wash on all that orange-ish wood:

...and figured out a stain for the outer rough hewn beams:

Painted the stucco:

Tried a bunch of different colors and paint strengths for that wood:
First try:

Second try:


This was the winner for up there:

Here it is kind of cleaned up:


Fireplace going in:

Flooring going in:


 Lots of painstaking decisions went into each part of this that I will refrain from boring you with...
 All coming together:

...only to have to be torn apart again to get water to where we wanted the plants:

But that's ok, because look how it turned out:

We've enjoyed that thing so much, and used it for so many events.

Here it is with a little furniture added:

 There we go:

Love that something like a "Sundance mistake" can turn out to be something we love so much.
Isn't that how so much of life is if we stand back and really examine it?